Asigurari agricole

Pentru a obtine culturi agricole, dar si pentru a creste animale, este nevoie de investitii substantiale. Experienta ultimilor ani a demonstrat faptul ca riscurile climatice se manifesta din ce in ce mai frecvent si mai agresiv si de aceea nu mai pot fi neglijate. Specificul activitatii zootehnice si multitudinea factorilor de mediu fac dificila anticiparea riscurilor care pot afecta animalele. De aceea este nevoie sa te asiguri ca animalele si/sau culturile tale nu vor avea de suferit, iar investitia ta va fi astfel protejata.

Asigurarea culturilor agricole

Iti poti asigura toate culturile agricole: cereale, plante tehnice, plante medicinale si aromatice, leguminoase alimentare, plante de nutret, cartofi si legume, culturi semincere, rodul viilor, pomilor si hameiului, arbusti fructiferi, capsuni, culturile din sere, solarii, rasadnite si tuneluri, pepiniere pomicole si viticole, plantatii de portaltoi.

Riscuri generale asigurate sunt: incendiu produs din orice cauza, ploi torentiale, furtuna, grindina, alunecare, prabusire, surpare de teren, inghet timpuriu de toamna, inghet tarziu de primavara.

Riscuri speciale

La solicitarea ta si cu acceptul reasiguratorului, prin derogare de la conditiile de asigurare, pe baza de clauze speciale si cotatii (prime) de asigurare suplimentare, dintre riscurile excluse in conditiile de asigurare pot fi acoperite si alte riscuri, in anumite limite stabilite de Asigurator. Suma asigurata se stabileste de catre Asigurat impreuna cu Asiguratorul si reprezinta totalitatea cheltuielilor tehnologice, exclusiv cheltuielile cu recoltarea.

Asigurarea animalelor

Iti poti asigura urmatoarele specii si categorii de animale: bovine si bubaline, ovine, caprine, precum si miei la ingrasat, porcine pentru reproductie, porcine la ingrasat, scroafe cu purcei pana la intarcare, cabaline de tractiune, cai de rasa din herghelii si cai de curse, caini de rasa, ca animale de companie, stupi cu albine, pasari de toate categoriile: gaini ouatoare, gaini pentru reproductie, tineret pentru reproductie, pui de carne etc., struti, fazani, rate, gaste, bibilici, prepelite, curci, melci, pesti in crescatorie.