Cargo si CMR

Activitatea de transport implica o mare responsabilitate. De aceea, o asigurare adecvata a raspunderii privind pierderea sau avarierea marfurilor si bunurilor transportate este esentiala pentru stabilitatea financiara a companiei tale.

In functie de limitele teritoriale in care operezi, poti alege:

Asigurarea de raspundere a transportatorului rutier, in calitate de caraus, pentru marfurile transportate in trafic international (CMR)

Riscuri asigurate: pierderea sau avarierea marfii, in conformitate cu prevederile Conventiei referitoare la contractul de transport international de marfuri pe sosele (CMR) semnata la Geneva pe data de 19 mai 1956, intrata in vigoare la 2 iulie 1961 si modificata prin Protocolul din 5 iulie 1978.

Asigurarea de raspundere a transportatorului rutier, in calitate de caraus, pentru marfurile transportate pe teritoriul Romaniei (RTR)

Riscuri asigurate: pierderea sau avarierea marfurilor transportate pe timpul unui transport rutier executat pe sosele, cu vehicule autorizate legal, care au la baza o culpa a transportatorului si/sau a conducatorului autovehiculului. Acoperirea oferita de polita de asigurare este valabila din momentul primirii marfurilor pana in momentul livrarii acestora. Asigurarea se poate incheia pentru un transport determinat sau pentru o anumita perioada de timp.

Riscuri suplimentare care pot fi acoperite:

  • Furt;
  • Deprecierea sau alterarea marfurilor transportate cu vehiculele rutiere dotate cu instalatii de frig, in cazul defectiunilor aparute la aceste instalatii in timpul transportului;
  • Deprecierea prin inghet a marfurilor transportate cu vehiculele rutiere dotate cu instalatii de incalzire, in cazul defectiunilor aparute la aceste instalatii in timpul transportului.

Asigurarea Cargo este o asigurare facultativa ce acopera riscurile de pierdere sau deteriorare a bunurilor si/sau marfurilor in timpul transportului rutier, feroviar, maritim, aerian (se pot combina tipurile de transport), cat si in timpul depozitarilor intermediare aflate intre punctul de plecare si destinatia finala. Aceasta asigurare o poti incheia atat pentru transporturile de bunuri efectuate pe teritoriul Romaniei, cat si pentru transporturile internationale.